Πέρα από τις συνήθεις προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, εισάγουμε και μια νέα κατηγορία σε αυτό το συνέδριο: την ανακοίνωση-αστραπή. Πρόκειται για σύντομη προφορική ανακοίνωση, για την οποία δεν προβλέπονται ερωτήσεις. Αναλυτικά, μορφές ανακοινώσεων και χρόνοι για καθεμιά έχουν ως εξής:  

  • Προφορική: 12 min + 3 min για ερωτήσεις
  • Σύντομη Προφορική (ανακοίνωση-αστραπή): 6 min (χωρίς ερωτήσεις)
  • Αναρτημένη (poster) – 1 ημέρα, κατ’ ελάχιστο

Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε την προτίμησή σας για τη μορφή ανακοίνωσης. Υπάρχει όμως περίπτωση να αναγκαστούμε να ζητήσουμε μετατροπή σε άλλη μορφή. Για να ελαχιστοποιήσουμε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και στο πλαίσιο μιας καλής κατανομής του διαθέσιμου χρόνου, σας ζητάμε να επιλέξετε κανονική προφορική ανακοίνωση μόνον όταν υπάρχουν χαρακτηριστικά ωριμότητας της ερευνητικής προσπάθειας που θέλετε να κοινοποιήσετε. Αυτό σημαίνει ότι η ανακοίνωση δεν θα εξαντλείται σε μεθοδολογικές προσεγγίσεις ούτε θα δίνει προκαταρκτικά αποτελέσματα μόνο. Για τέτοιες περιπτώσεις, είναι καταλληλότερος ο τύπος της σύντομης προφορικής ή της αναρτημένης ανακοίνωσης. 

Θα πρέπει να μας δώσετε δύο επιλογές για το πού θα θέλατε να ενταχθεί η εργασία σας. Γι’ αυτό, βρείτε τις δύο θεματικές ενότητες, από τις 19 που έχουμε ορίσει, όπου περισσότερο εμπίπτει και σημειώστε την πρώτη και δεύτερη προτίμησή σας με τον αριθμό (από 1-19) και τον τίτλο της στη φόρμα των Στοιχείων της ανακοίνωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλαγή στις διαστάσεις των πόστερς 

Λόγω του μεγάλου αριθμού αναρτημένων ανακοινώσεων, θα χρησιμοποιηθούν  πρόσθετες επιφάνειες οι οποίες επιβάλλουν αλλαγή των διαστάσεων που  είχαν ανακοινωθεί. Το μέγεθος της αναρτημένης ανακοίνωσης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 59 cm Χ 120 cm (διάταξη πορτρέτου). Προτεινόμενο βάρος  χαρτιού μέχρι 140 γρ. ανά τ.μ. για χαρτί plotter και 175 γρ. για φωτογραφικό χαρτί. Παράκληση να υπάρχει επάνω αριστερά στο poster φωτογραφία του υπεύθυνου για την παρουσίαση συγγραφέα. Προσέξτε τις διαστάσεις γιατί πιθανόν να μην μπορούν να αναρτηθούν οι ανακοινώσεις σας εάν έχουν άλλες από τις συνιστώμενες. 

Όσοι έχουν αναρτημένη ανακοίνωση, μπορούν να την φέρουν την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, ώρα 12.00-16.00, στο κτήριο του ΚΕΔΕΑ (υπόγειο). Διαφορετικά, θα πρέπει να βρίσκεται την ημέρα της συνεδρίας στην οποία εντάσσεται , νωρίς το πρωί (8.30-9.30), στον ίδιο χώρο. 

Οι Θεσσαλονικείς και όσοι φθάσουν νωρίς στη Θεσσαλονίκη, είναι προτιμότερο να φέρουν τις ανακοινώσεις αυτής της μορφής την Πέμπτη ώστε να οργανωθεί καλύτερα η τοποθέτησή τους. Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν αναρτημένες μόνο για μια ημέρα και μόνο της ειδικής συνεδρίας 8 για λίγο παραπάνω.

Θα υπάρξει βράβευση αυτής που οι σύνεδροι θα επιλέξουν ως καλύτερη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ για τις προφορικές παρουσιάσεις

  1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ: Όλες οι προφορικές παρουσιάσεις (εκτός των προσκεκλημένων) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 12 λεπτά (κανονικές προφορικές) Η ΤΑ 6 λεπτά  (σύντομες προφορικές). Παρακαλούμε ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτό και προετοιμάστε τις κατάλληλα. Το πρόγραμμα είναι πολύ πυκνό και δεν επιτρέπει χρονικές υπερβάσεις. 
  2. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ: Όλες οι προφορικές παρουσιάσεις ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ηλεκτρονικά στις ακόλουθες διευθύνσεις (και στις δύο) ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ προκειμένου να εισαχθούν στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης παρουσιάσεων [kalliman@bio.auth.gr και  dchalkos@bio.auth.gr]
  3. ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ: Πρέπει να είναι δημιουργημένες με το πρόγραμμα Powerpoint. Για την αποφυγή προβλημάτων ασυμβατότητας με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του συνεδρίου, θα πρέπει να έχουν αποθηκευτεί ως ΑΡΧΕΙΑ .ppt και ΟΧΙ ως . pptx. Εάν το αρχείο σας είναι .pptx πρέπει  να το τροποποιήσετε σε .ppt πριν την αποστολή του. Αποδεκτές γίνονται επίσης παρουσιάσεις αρχείων μορφής pdf.
  4. ΟΝΟΜΑ αρχείου: θα πρέπει να είναι γραμμένο ΜΕ λατινικούς χαρακτήρες.
  5. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ: Σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσετε το αρχείο που στείλατε με κάποιο νεότερο, ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΡΧΕΙΟ θα πρέπει ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ.